We stellen je strategie voor je videoproject op om je einddoel te bereiken: meer volgers, meer klanten, meer website bezoekers, ....
Zoals bij alle marketingtechnieken is ook bij video, strategie enorm belangrijk. Wat, wie, waarom, wanneer en hoe? Zijn vragen die je opneemt in je strategie. Een goede videostrategie geeft jou niet alleen vertrouwen maar zorgt er ook voor dat je video optimaal presteert. Deze strategie is een toevoeging aan je algemene alomvattende marketingstrategie en kijkt naar meer dan de video alleen.
Het belang van een goede videostrategie
Je videomarketingstrategie is de leidraad bij het maken van al je video’s. Het zal je helpen bij het bereiken van goals en bij het creëren video-inhoud die echte bedrijfsdoelstellingen aanpakt. Zaken zoals je budget, je planning, het filmen en de productieprocessen, je likes en views, je conversiecijfers, en nog veel meer worden opgenomen en op papier gezet. Dit plan uittekenen en hier goed over nadenken is stap 1 in het maken van succesvolle filmpjes voor je bedrijf.
De tip om goede video’s te maken is om doelgerichte, meetbare strategieën te ontwikkelen in plaats van willekeurige filmpjes te creëren. Vragen waar je mee aan de slag gaat zijn:
- Wat voor soort video-inhoud ben je van plan te maken?
- Voor wie maak je deze content?
- Wat moet je publiek uit je video's halen?
- Wat is het doel van de video’s?
Verder bekijk je ook wat voor type video past bij jouw doelpubliek. Het is belangrijk om goed te onderzoeken om welke kanalen je publiek tijd spendeert en hoe je klanten kan bereiken. Opdat je je video’s via de juiste kanalen deelt. Tenslotte, denk je ook na in je budget. Hoeveel wil je aan je video(s) spenderen en hoeveel dienen ze op te brengen? Om een realistisch idee te hebben voor wat voor jouw brand werkt is het essentieel marktonderzoek te doen en je video’s continu te meten.Bereik slim meer potentiële klanten, website bezoekers en volgers met video’s.
01/
Meten is weten
Je wilt weten of je video’s bereiken wat je voor ogen hebt. Ik adviseer om data bij te houden over hoe je publiek reageert op je video’s vanaf het moment dat je ze deelt. Er zijn verschillende dingen die je kan meten en die je inzichten geven in wat al dan niet werkt bij jouw doelpubliek. Zo kan jij je strategie regelmatig onderbouwd bijsturen. 1. Aantal views: Het aantal views vertelt je gewoonweg hoeveel keer je video bekeken is. Opgelet, het kan zijn dat je video meerdere keren bekeken is door dezelfde persoon. Dit vertelt dus niet hoeveel unieke mensen jouw video gezien hebben. 2. Reacties: Naast views zijn ook reacties heel erg waardevol. Beide positieve en negatieve reacties kunnen je heel wat leren over je publiek, Wat denken ze over je video? Wat is goed? Wat is niet goed? Aarzel ook zeker niet om te reageren op de reacties die je krijgt om er nog meer uit te leren. 3. Engagement Rate: Aan de hand van de engagement rate kan je berekenen hoe succesvol een video is. Meer nog, je kan er mee meten hoe betrokken je (doel)publiek is met je video’s. Je berekent de engagement rate door al je likes, reacties en gedeelde reacties op te tellen en te delen door het aantal volgers. Vervolgens tel je daar 100 bij op. De uitkomst van deze berekening toont je engagement rate. Hoe hoger, hoe beter natuurlijk. Dit is een van de belangrijkste data die je kan gebruiken. Nu je weet welke video’s goed scoren bij je publiek. Kan je je videostrategie bijsturen waar nodig.
02/
Optimaliseer je video
Aarzel niet om gaandeweg je strategie veranderen en te optimaliseren. Je kan altijd met enkele video’s beginnen en later video’s toevoegen aan je strategie. Zo weet je wat werkt en wat niet. Speel in op trends die het goed doen onder je doelpubliek. Regelmatig je videostrategie herbekijken en optimaliseren zal tot nog betere resultaten leiden.
03/
04/
05/
06/
Video strategie
Projecten
Van videograaf tot videostrateeg
Krijg hulp vaneen videograaf die alle kneepjes van het vak kent. Ik ondersteun je graag bijhet uitwerken van zowel je videostrategie als het produceren van je video’svoor een professioneel resultaat. Welk genre past bij jouw doelpubliek? Hoespeel je in op emoties? Op welke kanalen deel je best je content? Deze vragenhoef je niet alleen te beantwoorden.
Neem contact via de contactpagina.